ÚJ

ÚJ
Pricing - Az árazás forradalma 5 950,00 Ft Kezdőlap
  • -950,00 Ft
  • Új
kezdolap
Pricing - Az árazás forradalma
„Nagyon sok könyv foglalkozik az árazással. Ez a legjobb! Egy vezetőnek ezt kell elolvasnia,...
5 950,00 Ft Normál ár -950,00 Ft 6 900,00 Ft Ár
Érvelj akár egy filozófus! 4 910,00 Ft Kezdőlap
  • -990,00 Ft
  • Új
kezdolap
Érvelj akár egy filozófus!
Tudsz jól érvelni? Gondolataidat, elképzeléseidet meg tudod értetni másokkal? Vitatkoztál...
4 910,00 Ft Normál ár -990,00 Ft 5 900,00 Ft Ár
Összes újdonság
Ha még mindig fáj szeretni 2 900,00 Ft Egyéb, szórakoztató irodalom
  • Ha még mindig fáj szeretni 2 900,00 Ft Egyéb, szórakoztató irodalom

Ha még mindig fáj szeretni

2 900,00 Ft

10 pld alatt!

A nagy sikerű „Ha fáj szeretni” c. könyv szerzője ebben a könyvében a borderline személyiségzavarban szenvedők partnereit és tipikus jellemvonásait állítja a középpontba. Ez a könyv tehát elsősorban azon emberek személyiségének hátterével foglalkozik, akik borderline személlyel állnak párkapcsolatban, esetleg már szakítottak, vagy szakítani akarnak. A szerző reméli, hogy megteszik vele az első lépést ahhoz, hogy saját magukat jobban megértsék, és ki tudjanak törni az önmaguk leértékelése és feladása ördögi köréből.

 

Ingyenes szállítás 7900 Ft-tól

A nagy sikerű Ha fáj szeretni c. könyv szerzője ebben a könyvében a borderline személyiségzavarban szenvedők partnereit és tipikus jellemvonásait állítja a középpontba. Ez a könyv tehát elsősorban azon emberek személyiségének hátterével foglalkozik, akik borderline személlyel állnak párkapcsolatban, esetleg már szakítottak, vagy szakítani akarnak.

Rösel szerint függetlenül attól, hogy éppen van-e ilyen kapcsolata, vagy hasonló köteléket hagyott-e a háta mögött, tapasztalatait csak akkor tudja kellőképpen hasznosítani, ha önmaga elé tükröt tartva saját szerepét felismeri, megérti és feldolgozza. Azok az emberek, akik borderline kapcsolatot létesítenek, instabil, kaotikus és nemegyszer irracionális magatartásformákkal szembesülnek. Az ilyen zavarban szenvedők hajlamosak arra, hogy a kritikus fázisokban saját érzelmi állapotukat kivetítsék közvetlen környezetükre, a káosz állapotába rántva magukkal őket. Partnereik személyiségének is van azonban olyan része, amelyet megcélozva nagy fájdalmat tudnak okozni nekik.

A társak közül csak kevesen készek arra, hogy saját magatartásmintáikat szemügyre vegyék és utánajárjanak, miért pont ők vannak egy ilyen kapcsolatban. A legtöbben abból indulnak ki, hogy egyedül „borderline” párjuk és annak nehéz természete felelős kapcsolatuk zátonyra futásáért vagy fájdalmas megéléséért. Ez nemegyszer az ilyen jellegű kapcsolatok tendenciózus ismétlődését vonja maga után, ami egyenes út ahhoz, hogy „MINDIG fáj szeretni”.

A borderline személyiségzavarban szenvedők párjaiban gyakran csak akkor tudatosul szakítás után a kapcsolat destruktív (romboló, pusztító) alakulásában betöltött saját szerepük, ha veszik a bátorságot, hogy ténylegesen szembe nézzenek vele és feldolgozzák. Az összeolvadásra és idealizálásra (eszményítésre), valamint önmaguk feltétel nélküli feladására való hajlamuk egyértelműen szegényes, gyerekes magatartásmintákat mutat.

Ennek előfeltételei és a saját személyiséghez való gyakran korlátozott hozzáférés gyökerei a gyermekkori családi kapcsolatrendszerben keresendők. Minden kapcsolatnak megvan az értelme, s az összes társas érintkezés mindenkor a résztvevők belső világát fedi fel. A borderline kapcsolatokban pedig tagadhatatlanul gyerekkori sérelmek és elnyomott traumák (lelki sérülés, megrázkódtatás) törnek mindkét részről felszínre. Az egykori gyermek hasznos és hatásos túlélési mechanizmusaival azonban a mindennapok felnőtt kapcsolataiban már semmire sem megyünk.

Sem a kapcsolat, sem a szerepük tisztán látása nemigen lehetséges anélkül, hogy a partnerek szembe ne nézzenek saját gyerekkori gyökereikkel. Bárki, aki borderline párjával él vagy élt együtt, megkapja az esélyt saját kapcsolati és viselkedésmintáinak kritikus szemléletére. Csak ez a fajta belső munka teszi lehetővé, hogy feloldja az összeolvadó kötéseket, elkerülje a szimbiotikus kapcsolatok (teljes összeolvadás, egybeolvadás) ismétlődését, s megtanuljon teljes értékű, felnőtt kapcsolatokat létesíteni.

A könyv első része a tranzakcióanalízis elméletébe vezet be. Így az az Olvasó is hasznára fordíthatja e könyv hasábjain írottakat a tranzakcióanalízisről szóló tudnivalók feldolgozása során, aki nem rendelkezik előzetes információval róla.

A szerző reméli, hogy megteszik vele az első lépést ahhoz, hogy saját magukat jobban megértsék, és ki tudjanak törni az önmaguk leértékelése és feladása ördögi köréből.

„Ami a gyermekkorunkat oly boldoggá varázsolta, nem más, minthogy megvolt a kellő szabadságunk, és biztonságban éreztük magunkat.”

Astrid Lindgren, svéd írónő (1907–2002)

Manuela Rösel Ha MÉG MINDIG fáj szeretni – A partner szerepe a borderline kapcsolatban c. könyvét egy olyan embernek a két idézetével foglalja mintegy reménnyel megtöltve keretbe, aki felhőtlen gyermekkora boldogságának kulcsát abban vélte felfedezni, hogy a meghittség érzése mellett megvolt a kellő mértékű szabadsága is, és aki egész életén át megőrizte magában a boldog és eleven gyermeket.

„Ha egy gyermeket arra kényszerítenek, hogy a szabadság iránti természetes vágyát feláldozza azért, hogy ő is tartozhasson valahová, akkor ez nemcsak a gyermekkorát teszi tönkre, hanem majdani felnőtt kapcsolatai is beteljesületlenek és boldogtalanok lesznek."

 Astrid Lindgrennek szerencséje volt, mert „biztonságos helyen” növekedhetett fel, miközben „ideális szülők” egyengették útját. A kemény és szegényes életkörülmények ellenére (...) naponta megélte szülei egymással szembeni szeretetteljes gyengédségét és az egymásért vállalt közösség élményét, miközben megőrizte a természethez fűződő szoros kapcsolatát.

A svéd írónő szeretettel és hálával teli szívvel gondol vissza gyermekkorára és a szüleire. Varázslatos gyerekkönyvein (pl. a világhírű Harisnyás Pippi- és Juharfalvi Emil-könyveken) keresztül pedig világszerte számtalan gyermek lehet ennek a csodálatos, semmit nem szépítő, mégis boldog világnak a részese, és megtapasztalhatja, miként élhetik meg a gyermekek a világot úgy, hogy közben feltétel nélkül szeretik őket, és gyermekek is maradhatnak benne. Élénk fantáziával, szeretettel és sokoldalúsággal jellemezhető írói munkásságát csak igen idős korában, 91 évesen hagyta abba. Három évre rá halt meg.

 „Az ember nagyszerűt alkothat, önmegvalósításának eredményét sokszorosan továbbadhatja másoknak, ha életerejét nem gyermekkori sérüléseinek feldolgozására kell pazarolnia!”

Rösel borderline partnereknek szóló könyvét egy olyan Astrid Lindgren-üzenettel zárja, ami biztosan tudna változást előidézni, ha csak kicsit is megszívlelnék…

Teljesen igaz, hogy a gyerekeknek tisztelniük kell a szüleiket, mint ahogy az is, hogy a szülőknek tisztelniük kell a gyerekeiket. Semmikor nem szabadna visszaélniük testi fölényükkel.Az erőszak soha nem lehet megoldás!

Astrid Lindgren

9786155186493

Adatlap

ISBN
9786155186493
Oldalszám
208
Méret
A/5
Kötés
Kartonált
Megjelent
2017
Szerző
Manuela Rösel

Ez még érdekelhet