ÚJ

ÚJ
Összes újdonság
  • -5 000,00 Ft
Mesterséges intelligencia II. kötet modern megközelítésben 17 990,00 Ft Kezdőlap
  • Mesterséges intelligencia II. kötet modern megközelítésben 17 990,00 Ft Kezdőlap

Mesterséges intelligencia II. kötet modern megközelítésben

22 990,00 Ft
17 990,00 Ft 5 000,00 Ft megtakarítás

A mesterséges intelligencia korunk egyik – ha nem a legnagyobb – technológiai vívmánya. Számtalan aspektusból tárgyalható: a mögötte lévő matematikától és programozástól az üzleti célokon át az etikai és biztonsági kérdésekig.

Könyvünk a Pearson legújabb, 2020-as, 4. kiadása alapján készült.

Ez a könyv megkísérli a mesterséges intelligenciát teljes szélességében feltárni: átölelve a logikát, a valószínűségszámítást, a folytonos matematikát, az érzékelést, a következtetést, a tanulást, a cselekvést, a méltányosságot, valamint a bizalom, a társadalmi közjó és a biztonság kapcsolódó kérdéseit, továbbá a mikroelektronikától, a világűrt kutató robotokon keresztül a felhasználók milliárdjait kiszolgáló online szolgáltatásokig terjedő alkalmazásokat. A mára ismert dolgokat egy közös rendszerré szintetizálja, átdolgozva a korai eredményeket a ma elterjedt ötletek és terminológia felhasználásával. Elsődleges célja átadni azokat az ötleteket, amelyek az MI-kutatás elmúlt hetven éve és a kapcsolódó kutatások elmúlt két évezrede során merültek fel.

A könyv magyar kiadása – terjedelmi okok miatt – két kötetben jelenik meg. Az I. kötet az MI alapjait tárgyaló fejezeteket, a II. kötet pedig a mélyebbre tekintő, gépi tanulást ismertető fejezeteket tartalmazza. Mindkét kötetben megtalálható a teljes tartalomjegyzék, a függelékek, az irodalomjegyzék és a tárgymutató.

Adatlap

ISBN
978-615-5186-94-3
Oldalszám
864
Kötés
kartonált
Megjelent
2023
Szerző
Peter Norvig
Stuart J. Russell

Ez még érdekelhet