ÚJ

ÚJ
Adatelemzés Pythonnal 7 100,00 Ft Kezdőlap
  • -800,00 Ft
  • Új
kezdolap
Adatelemzés Pythonnal
ELŐKÉSZÜLETBEN! Várható megjelenés: 2024.05.06. A Python programozási nyelvvel kódot írhatsz...
7 100,00 Ft Normál ár -800,00 Ft 7 900,00 Ft Ár
Összes újdonság

Állj ellen a csábításnak!

Az adósságtól megszabadulni nagy kihívás. Most tippeket adunk, hogyan csökkentheted a hitelkártya-használat következtében egyre csak halmozódó anyagi terheket.

* Csökkentsd a hitelfelvételi limited. Ha ragaszkodsz a hitelkártyás megoldásokhoz, legalább a kapcsolódó kártyahiteledet limitáld.

* Cseréld le hitelkártyádat ún. terhelési kártyára. Ez egy speciális típus, használata esetén a számlázási időszak végéig mindenképpen ki kell egyenlíteni a tartozásodat. Így nem fenyeget sem az adósság halmozódása, sem pedig a magas kamatfizetési kötelezettség.

* Soha ne vásárolj olyasmit hitelre, ami nem tartja meg az értékét. Az élelmiszer, autó, ruházat a vásárlás pillanatától már nem képviseli azt az értéket, amelyet kifizettél érte. Hitelből olyasmire költs, ami tulajdonképpen beruházásnak számít, például oktatásra, ingatlanvásárlásra.

* Mindig a Teljes HiteldíjMutatót (THM) tartsd szem előtt. Végezz kalkulációt, valójában milyen fizetési kötelezettséget is vállalsz, az „apró betűs” részek rejthetnek érdekességeket.

* Állítsd le a kéretlen küldeményeket. Jelezd a levelesládádon, hogy nem tartasz igényt reklámokra, különféle katalógusokra. E-mail esetén a hirdetőnek kell felajánlania a lemondás lehetőségét.

* Korlátozd a vásárláskor elkölthető keretedet. Mindig határozz meg előre egy limitet. Ha készpénzzel vásárolsz, egyszerűen ne vigyél magaddal több pénzt, mint amennyire éppen szükség van.

 

Az emberek egy részénél a költekezés és az adósság felhalmozása már valóságos függőséggé alakult. Tudnod kell, hogy a végső döntés mindig a te kezedben van, csak te tudsz dönteni arról, hogy számodra mi fontos vagy miről tudsz éppen lemondani.

Sokkal többet tudhatsz meg a témáról a Pénz, pénz és pénz c. könyvben!