Az alábbi befektetéstípusok külön világot képeznek, ugyanakkor meghatározott esetekben és célok esetén kecsegtető befektetésekről lehet szó.

Nemesfémek

Az arany vagy ezüst egyik előnye, hogy a kormány tevékenysége nem értéktelenítheti el. A nemesfémek inflációs időkben és hosszabb időn keresztül tartó gazdasági bizonytalanság mellett jelenthetnek menedéket, sőt jelentős nyereséget is. Hosszabb időszakokat tekintve azt látjuk, hogy a nemesfémek árfolyama rövid idő (néhány év) alatt akár megtöbbszöröződhet, míg máskor – akár évtizedekig – alig változik, vagy éppen csökken. Ezt a kockázatot hosszú távú befektetés esetén feltétlenül mérlegelni kell.

 

Életjáradékok

Az életjáradék azt jelenti, hogy egy szolgáltatótól, meghatározott időtartamra vagy akár életed végéig járadékot kaphatsz, ami nyugdíjadat egészítheti ki. Az önkéntes nyugdíjpénztári befektetésedhez a törvényes feltételek teljesülése esetén hozzájuthatsz egy összegben, de járadék formájában is kérheted a szolgáltatást. A nyugdíjcélú biztosítás esetén is kérhető járadék szolgáltatás. Egy sajátos forma, amikor pénzintézetek lakásért cserében biztosítanak járadékot a tulajdonosnak.

 

Műtárgyak, gyűjtemények

Ez a kategória antikvitást, képzőművészeti alkotásokat, órát, érmét stb. – vagyis minden olyan tárgyat jelent, aminek ritkaság értéke van. Befektetésként nagyon magas kockázatot jelentenek és azok számára ajánlható, akik hosszú távon szeretnének jelentős hozamot elérni. Kizárólag pénzügyi haszon reményében ne kezdj műtárgyak vásárlásába. A kereskedők haszonkulcsa magas, a tárgyak felkutatása időigényes, az emberek ízlésének változása pedig megbízhatatlan.

Sokkal többet tudhatsz meg a témáról a Pénz, pénz és pénz c. könyvben!

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Beresit Pattern - Teremtésmintázat

2018-ban Szentpétervárott, a világhírű orosz Sztyeklov Matematikai Kutatóintézetben, egy olyan számelméleti tételt sikerült bebizonyítania két kutatónak amely közvetett kapcsolatban áll a régóta megoldatlan Riemann-sejtéssel. A tételből levonható nyilvánvaló következtetések nem csak őket, hanem amerikai barátaikat a New York-i Columbia Egyetem számtudományi tanszékének kutatóit is megrázzák. 

Ugrás a könyvhöz