Milyen befektetéssel érhető el a legnagyobb gyarapodás?
A helyes válasz: a vállalkozás! Indíthatsz saját „üzletet”, megvehetsz egy már létezőt, de be is szállhatsz más vállalkozásába.


Saját vállalkozás indítása -
Ha van eladható terméked vagy szolgáltatásod

Ez igényli a legnagyobb munkaráfordítást és sokak szerint ez a legkockázatosabb,
pedig ha olyan üzletbe fogsz, amellyel a képességeidet és a szakértelmedet hasznosíthatod, a kockázatért kárpótolhat a haszon.
Néhány fontos szabály:

* Vállalkozásodat meg kell ismertetned: amiről nem tudnak, az olyan, mintha nem is lenne.

* Tedd termékedet, szolgáltatásodat kívánatossá.

* Tudasd, hol juthatnak a vevők a kínálatodhoz, legyen minél könnyebben elérhető.

* A vállalkozásod bevezetése időt igényel, ne számíts azonnali nyereségre.


Működő vállalkozás megvásárlása -
Ha jártas vagy a gazdálkodásban és a cégirányításban

Ha nincs eladni való terméked, szolgáltatásod, ezt a lehetőséget neked találták ki. Bár a bevezetési időszakot már nem kell „felépítened”, kínosabb humánpolitikai és vezetési kérdésekkel találhatod szembe magad. A megfelelő vállalkozás megtalálása nehéz feladat, szakértők segítségét is kell majd kérned… és a jó vállalkozást nem adják olcsón! A fenti szabályokról itt se feledkezz meg!

 

Befektetés másvalaki kisvállalkozásába - Nyereség cégirányítás nélkül

Noha ez a megoldás könnyebbnek tűnhet, keveseknek való. Nem könnyű megtalálni és kielemezni a kedvező lehetőséget. Pénzügyi jelentéseket és üzleti stratégiákat kell vizsgálni, ráadásul nagyobb a kockázat, ha nem tudsz megfelelő képet alkotni a vállalkozásról. Csak akkor válaszd, ha megengedheted magadnak, hogy esetleg elveszítsd a beinvesztált pénzed!

Sokkal többet tudhatsz meg a témáról a Pénz, pénz és pénz c. könyvben!

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Isaac Newton

Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!

Ugrás a könyvhöz