A hitelkártya használatáról…

Ha már életformád részévé vált, hogy hitelekből, a lehetőségeiden felül élsz, vedd górcső alá hitelkártya-használati szokásaidat.

Ha jelenleg nincs megtakarításod, meg kell vizsgálni, hogyan tudnál kevesebbet költeni és egyidejűleg meg kell állítani adósságod további növekedését:

* Igényelj alacsonyabb kamatozású hitelkártyát! Ha megfelelő mértékű a jövedelmed és az adósságod sem túl nagy, esélyed van a pozitív elbírálásra.

* Hívd fel a bankod, hogy találtál másik kibocsátót, amely éves díj nélkül kínál neked hitelkártyát! Fontold meg, hogy kiegyenlíted-e a tartozásod, vagy átviszed az új kártyára. A hitelkártya törlése csökkentheti a hitelképességedet.

* Miközben kiegyenlíted hitelkártyád egyenlegét, ne csinálj, és ne engedj új terheléseket a kártyádra, ameddig hitelegyenleged nem nullázódik le! A kamat azonnal halmozódni kezd, amikor tovább növeled az egyenleget.

* Légy tisztában a hitelkártya-szerződés feltételeivel! A reklámozott alacsony kamatok csak egy limitált (pl. 6 hónapos) időszakra vonatkoznak. Ezt követően a kamat rakétaként emelkedik a magasba.

 

Nem állítjuk, hogy feltétlenül el kell kerülnöd a hitelkártya használatát, ugyanakkor óvatosságra intünk. Ha úgy érzed, érted a kondíciókat és azt, hogyan és mitől függően alakulnak a jövőben a kamatok, válassz egy, azaz egy darab hitelkártyát! Tartsd folyamatos kontroll alatt a költéseidet, és ne tologasd a kiegyenlítetlen egyenleged, nehogy belekerülj az eladósodás ördögi körébe.

Hogyan csökkentheted az adósságod?

Sokkal többet tudhatsz meg a témáról a Pénz, pénz és pénz c. könyvben!

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Isaac Newton

Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!

Ugrás a könyvhöz