Matematika érettségi emelt szinten - 24 válogatott gyakorló feladatsor megoldásokkal

3500 Ft2800 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A kétszintű érettségi rendszere 2005-től lépett életbe. A KöMaL 2004 szeptemberétől a folyamatosan megjelenő emelt szintű matematika érettségire gyakorló feladatsoraival segít a felkészülésben. Jelen kötetünk folytatása a korábban megjelent feladatgyűjteménynek: 24 olyan feladatsorból áll, amelyek 2007 és 2017 között jelentek meg a KöMaL-ban.
Leírás

A feladatokhoz nem adunk minden részletre kiterjedő megoldást, csak megoldásvázlatot, amely minden lényeges lépést tartalmaz. A vizsgára való készülés során érdemes egy-egy korábbi hivatalos emelt szintű érettségi feladatsor javítókulcsát tanulmányozni. Gyakorlás közben előfordulhat, hogy egy-egy feladat nehezebbnek bizonyul, mint egy igazi érettségi feladat. Ilyen esetben a megoldás elolvasásával gyarapítható matematikai tudásunk. Aki kedvet kap további érdekes és nehezebb feladatokhoz, annak javasoljuk a KöMaL pontversenyeit (www.komal.hu) vagy archívumát (http://db.komal.hu/KomalHU/).

A tárgymutatóban minden feladatot besoroltunk valamilyen témakörbe, hogy könnyebben lehessen gyakorolni, válogatni egy-egy adott téma feladatait. Kívánjuk a könyvünket használó diákoknak, hogy összeállításunk segítségével legyen eredményes az érettségire felkészülésük.

ISBN
9786150029016
ISBN
Oldalszám
224
Oldalszám
Kötés
kartonált
Kötés
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Beresit Pattern - Teremtésmintázat

2018-ban Szentpétervárott, a világhírű orosz Sztyeklov Matematikai Kutatóintézetben, egy olyan számelméleti tételt sikerült bebizonyítania két kutatónak amely közvetett kapcsolatban áll a régóta megoldatlan Riemann-sejtéssel. A tételből levonható nyilvánvaló következtetések nem csak őket, hanem amerikai barátaikat a New York-i Columbia Egyetem számtudományi tanszékének kutatóit is megrázzák. 

Ugrás a könyvhöz