A nem létező rejtély

1900 Ft1520 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A Kennedy-gyilkosságról – most a gyilkosság 50-ik évfordulója kapcsán is – új és újabb feltevések, elképzelések kapnak szárnyra és kapnak nagy sajtó nyilvánosságot. Az igazság pedig bizonyított, és létező. Hahner Péter könyve ezt próbálja az olvasó elé tárni. A merényletet történelmi környezetbe, a történész szemével magyarázva, szigorúan a bizonyított tényeknél maradva mutatja be.
Leírás

„Lehet még újat mondani erről az ügyről?” – kérdezték tőlem többen is barátaim és munkatársaim közül, amikor megtudták, miről írok könyvet. Egyetlen választ adhatok számukra. Igen, lehet: az igazságot.

A Kennedy-gyilkosság ugyanis nem olyan történelmi esemény, amely a távoli múltban vagy egy távoli helyen játszódott le. Nem olyan esemény, amelyről kevés megbízható forrás maradt fenn, s ezért a hiányzó darabkák miatt a teljes képet csak a fantázia vagy az intuíció segítségével készíthetjük el – vagyis nem olyan esemény, amelyről több értelmezés is elfogadható. A Kennedy-gyilkosság inkább olyan kirakós játékhoz hasonlít, amelynek valamennyi egymáshoz illeszthető darabja elérhető, teljes és áttekinthető kép rakható össze belőlük, ezt a képet azonban sokan nem akarják elfogadni, s ezért újra meg újra átrendezik az ábrát. Igaz, hogy így oda nem illő elemek zavarják meg az összképet, igaz, hogy így sok összetevő nem illeszthető bele a képbe, mégis sokan vannak, akiknek valamilyen okból jobban tetszik a hiányos és eltorzított ábra. Hogy miért vannak ilyen sokan – erre majd e könyv utolsó fejezetében próbálok választ adni.

ISBN
9786155186165
ISBN
Oldalszám
288
Oldalszám
Méret
125 x 176 mm
Méret
Kötés
kartonált
Kötés
Megjelent
2013
Megjelent
Szerző
Hahner Péter
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?