tantisz_pilates5.jpgtantisz_pilates5.jpg

Pilates

2900 Ft2320 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A pilates ma az egyik legnépszerűbb edzésforma, számos edzőteremben tartanak csoportos pilates-órákat. Mozgásanyaga némileg hasonlít a jógához, a tánchoz és a gimnasztikához, de sok egyedi gyakorlatot is tartalmaz. Egyszerre elegáns és furcsa, egyszerű és
Leírás
A pilates ma az egyik legnépszerűbb edzésforma, számos edzőteremben tartanak csoportos pilates-órákat. Mozgásanyaga némileg hasonlít a jógához, a tánchoz és a gimnasztikához, de sok egyedi gyakorlatot is tartalmaz. Egyszerre elegáns és furcsa, egyszerű és összetett.

A rendszeres gyakorlás hatására változik a testünk, erősebbek, rugalmasabbak leszünk, jobban érezzük magunkat.Ebben a könyvben elsősorban a pilates klasszikus talajgyakorlataira épülő edzésprogramot mutatjuk be.

Megismerjük a pilates történetét és elméleti alapjait, röviden foglalkozunk a pilates-gépekkel és a gyakorlatokhoz használt más eszközökkel.

A Pilates-módszer lényege a "központ" megerősítése, a gerinc mozgékonyságának növelése, az izomerő és a testtudat fejlesztése. A gyakorlatok segítségével hatékonyan kezelhetünk bizonyos, a hátat, a térdet, a csípőt és a vállat érintő mozgásszervi problémákat is. Nagyon fontos alapelv, hogy a pilates-gyakorlatok nem egy adott testrész, hanem mindig az egész test működésére hatnak. A rendszeres gyakorlás során annyira megszokjuk a helyes testtartást, a központ megtartását, hogy egyszer csak azt vesszük észre, séta, bevásárlás, vezetés és más tevékenységeink közben is behúzzuk a hasunkat. A gerinc épségének, rugalmasságának megőrzése a pilates-gyakorlatok egyik legfontosabb hatása.

A szerző saját feladatsora, a pilates-ABC - amely nem a "klasszikus" Pilates-módszer része és nem is található meg egyetlen más Pilates-könyvben sem - kiváló segítséget nyújt a gyakorlatok elsajátításához és önálló végzéséhez.

A teljesen kezdőktől a haladókig, a kismamáktól az idősekig és a mozgásszervi panaszokkal küszködő sportolni vágyókig mindenki megtalálja könyvünkben a számára megfelelő gyakorlatokat és más hasznos tudnivalókat, jó tanácsokat.

ISBN
978-963-545-504-1-Z
ISBN
Oldalszám
325
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
kartonált
Kötés
Megjelent
2008
Megjelent
Szerző
Herman, Ellie
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?