SOA.jpgSOA.jpg

Szolgáltatásorientált architektúra (SOA)

3900 Ft3120 Ft
(Kedvezmény: 20%)
Üzleti szempontból nézve a SOA nem más, mint azoknak a rugalmas szolgáltatásoknak és folyamatoknak az összessége, amelyeket a vállalat az ügyfelek, a partnerek és a vállalat többi része felé közvetíteni kíván.
Leírás
Üzleti szempontból nézve a SOA nem más, mint azoknak a rugalmas szolgáltatásoknak és folyamatoknak az összessége, amelyeket a vállalat az ügyfelek, a partnerek és a vállalat többi része felé közvetíteni kíván.

Ez a könyv bevezeti az Olvasót a szolgáltatásorientált architektúra (SOA – Service-Oriented Architecture) kiépítéséhez szükséges fogalmak és üzemeltetési kérdések vlágába. A SOA az üzleti igényeknek megfelelő, jobban integrált rendszerekhez nyújt keretet. Fogalomrendszere új megvilágításba helyezi a folyamatvezérelt, fentről lefelé, lentről felfelé és középen összefutó szoftverintegrációs módszereket. A SOA szolgáltatásplatformja biztos alapot nyújt az alapvető üzleti szolgáltatások rugalmas, könnyen összeilleszthető és újrafelhasználható módon történő megvalósításához. Üzleti szempontból nézve a SOA nem más, mint azoknak a rugalmas szolgáltatásoknak és folyamatoknak az összessége, amelyeket a vállalat az ügyfelek, a partnerek és a vállalat többi része felé közvetíteni kíván. Ebben az értelmezésben a meglévő szolgáltatások az időben változó üzleti követelményeknek és modelleknek megfelelően könnyen kombinálhatók és bővíthetők. Szakmai nézőpontból a SOA a szoftvert elkülönülő szolgáltatások halmazának tekinti. A szolgáltatások mögött adott üzleti feladatnak megfelelő konkrét műveleteket végrehajtó komponensek állnak. A SOA versenyképes irányba tudja terelni az üzleti szoftverrendszerek fejlesztésének és üzembe helyezésének a menetét. Ha egy vállalat a szolgáltatásorientált architektúrákhoz vezető ismeretlen útra lép, szüksége van egy biztos navigációt adó iránytűre. Ezt az iránytűt hivatott e könyv betölteni. Ez a könyv életre kelti a SOA-t, miközben bemutatja, hogy az miként járul hozzá az üzleti értékek gyarapításához, kifejti a bevezetéséhez szükséges lépések megtervezését és a megvalósítást célzó helyes stratégiák kidolgozásának módját.

ISBN
978-963-545-515-7
ISBN
Oldalszám
256
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
kartonált
Kötés
Megjelent
2009
Megjelent
Szerző
Bieberstein-Bose-Fiammante-Jones-Shah
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Beresit Pattern - Teremtésmintázat

2018-ban Szentpétervárott, a világhírű orosz Sztyeklov Matematikai Kutatóintézetben, egy olyan számelméleti tételt sikerült bebizonyítania két kutatónak amely közvetett kapcsolatban áll a régóta megoldatlan Riemann-sejtéssel. A tételből levonható nyilvánvaló következtetések nem csak őket, hanem amerikai barátaikat a New York-i Columbia Egyetem számtudományi tanszékének kutatóit is megrázzák. 

Ugrás a könyvhöz