minosegmenedzsment.jpgminosegmenedzsment.jpg

Minőségmenedzsment a szoftverfejlesztésben

2900 Ft2320 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A hatékony és megbízható szoftverfejlesztéshez nélkülözhetetlen folyamatok kézben tartása. A könyv ehhez nyújt átfogó útmutatást.
Leírás
A hatékony és megbízható szoftverfejlesztéshez nélkülözhetetlen folyamatok kézben tartása. A könyv ehhez nyújt átfogó útmutatást.

A könyv lefedi a témakör átfogó megismeréséhez szükséges területeket. A szoftverminőség termék alapú megközelítése, illetve az e téren kulcsszerepet játszó, hamarosan új szerkezetbe ágyazva megjelenő ISO/IEC 9126 szabvány bemutatása után a az Európában és Magyarországon legelterjedtebb folyamat alapú megközelítéssel, az ISO 9000 szabványcsaláddal foglalkozik.

Sor kerül az USA-ban piacvezető képesség-érettség modellek, azok őse a TQM, és nemzetközi szabványban megjelenő kikristályosodásuk, az ISO/IEC 15504 (lánykori nevén SPICE) tárgyalására. Ismerteti a témakör egyik legfontosabb modelljének, a CMMI-nak a könyv elkészülte után 2006-ban megjelent legújabb verzióját.

Tárgyalja a szoftverminőséggel foglalkozók figyelmének középpontjában álló mérést. Alapos áttekintést ad a témakör magyarországi hagyományairól, és az elmúlt évek tudatosító kezdeményezéseiről, erőfeszítéseiről, és nem kerüli meg a szoftverfolyamat-javítás üzleti megtérülésének kérdését sem.

A könyv tökéletes útmutató minőségügyi szakemberek, szoftverfejlesztők, menedzserek és tanácsadók, továbbá a közép- és felsőfokú képzésben részt vevő oktatók és hallgatók számára, akik szemléletformálásában a mű meghatározó szerepet tölthet be.

ISBN
978 963 545 473 0
ISBN
Oldalszám
240
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
ragasztott, kartonált
Kötés
Megjelent
2007
Megjelent
Szerző
Balla Katalin
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?