dtr.jpgdtr.jpg

Döntéstámogató rendszerek

4800 Ft3840 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A hagyományos erőforrások mellett már több évtizede új erőforrásként jelent meg az adat és az információ - majd az utóbbi évtizedben a tudás is. A döntéstámogató rendszerek ezek feldolgozásában és felhasználásában nyújtanak segítséget.
Leírás
A hagyományos erőforrások mellett már több évtizede új erőforrásként jelent meg az adat és az információ majd az utóbbi évtizedben a tudás is. A döntéstámogató rendszerek ezek feldolgozásában és felhasználásában nyújtanak segítséget.

Napjainkra a döntéstámogató rendszerek informatikai támogatottsága az eddiginél rugalmasabb feldolgozást biztosít, másrészt egyre több döntéshozó ismeri fel, hogy a szervezet üzleti folyamatainak alapos ismerete és elemzése, a külső környezet változásainak naprakész ismerete létkérdéssé vált.

A szerzők elemzik a döntési problémák környezetét, a problémát észlelő, majd azt megoldó embert, a vezetői munka sokrétűségét éppúgy, mint a probléma megoldását támogató különböző szemléletmódokat és alapmódszereket.

Felvázolják a problématérnek egy olyan többdimenziós modelljét, amely egy konkrét döntési helyzetben közvetlenül segít felismerni a problémához legjobban illeszkedő döntési modellt.

Az üzleti intelligencia elméletének és gyakorlatának részletes tárgyalása mellett foglalkoznak a szakértői döntések támogatásával is, bemutatva a döntéstámogatás során felhasználható intelligens technikákat.

Céljuk az, hogy az olvasó képes legyen a munkája során felmerülő döntési problémákat az emberi tényezők, valamint a döntéstámogató módszerek és eszközök alkalmazhatósága szempontjából elemezni.

A könyvet haszonnal forgathatják nemcsak a felsőfokú oktatási intézmények gazdaságinformatikus, mérnök informatikus és programtervező informatikus hallgatói, hanem a szakirányú képzések és a speciális tanfolyamok résztvevői, valamint a gyakorlati munkájuk során nap mint nap döntéseket hozó szakemberek is.

ISBN
978-9-635454-82-2
ISBN
Oldalszám
406
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
kartonált
Kötés
Megjelent
2007
Megjelent
Szerző
Sántáné - Biró - Gábor - Kő - Lovrics
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?