pmgi_nemzgazdt.jpgpmgi_nemzgazdt.jpg

Nemzetközi gazdaságtan – Elmélet és gazdaságpolitika

7900 Ft6320 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A nemzetközi gazdaságtan fogalmainak és módszereinek áttekintése, valós gazdasági példákkal illusztrálva.
Leírás

A nemzetközi gazdaságtan fogalmainak és módszereinek áttekintése, valós gazdasági példákkal illusztrálva.

A nemzetközi kereskedelem és pénzügyek tanulmányozása mindig is vonzotta a közgazdaságtudomány művelőit, de a szakterület napjainkban került igazán az érdeklődés középpontjába. A nemzetgazdaságok ugyanis ma sokkal szorosabban kapcsolódnak egymáshoz, ugyanakkor a világgazdaság manapság jóval viharosabb időket él, mint bármikor a múltban. A lépéstartás ezért a vállalati stratégiáknak és a funkcióinak átrendezésére kényszerülő nemzeti gazdaságpolitikáknak egyaránt centrális feladatává vált. És valóban, elemi tények igazolják, hogy a külgazdaság eseményei még a vezető gazdasági hatalmak számára is létfontosságúakká váltak, fokozottan igaz ez azonban a többi országra nézve.

Mind a szerzők, mind az olvasók számára izgalmas intellektuális probléma, hogy miként rendszerezhető ez a folytonos kihívásoknak kitett tárgykör úgy, hogy megőrizzük a múltban felhalmozott ismereteket is. A forgalomban lévő tankönyvek többsége sajnos elhárítja magától ezt a gondot, hajlamos speciális előfeltevésekkel és modellekkel dolgozni.

Ez a kötet a mi viszonyainkat szem előtt tartva mutatja be a nemzetközi gazdaságtan fogalmait és módszereit, az elvont összefüggéseket valós gazdasági példákkal illusztrálva.

(A 2009-es könyv a 2003. évi kiadás változatlan utánnyomása.)

ISBN
9789635453399
ISBN
Oldalszám
904
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
keménytáblás
Kötés
Megjelent
2009
Megjelent
Szerző
Krugman, Paul R. - Obstfeld, Maurice
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?