A devizahitelezés nagy kézikönyve

14900 Ft11920 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A DEVIZAHITELEZÉS NAGY KÉZIKÖNYVE közpénzügyi, jogi és európai uniós szabályozási szempontból mutatja be a devizahitelezés problematikájának kialakulását, majd a 2010. évet követő állami konszolidációját. Magyarországon ez az első könyv, amely a devizahitelezés jelenségét tudományos, ugyanakkor közérthető formában tárja az olvasóközönség elé.
Leírás

A Devizahitelezés Nagy Kézikönyve című monográfiában a Prof. Dr. Lentner Csaba vezette alkotóközösség tagjai a devizahitelezés problematikájának kialakulását, majd a 2010. évet követő állami konszolidációját közpénzügyi, jogi és európai uniós szabályozási szempontból mutatják be. Magyarországon az első könyv, amely a devizahitelezés jelenségét tudományos és egyidejűleg közérthető formában mutatja be.

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Dr. Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke, és Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke, pénzügyi kormányzással, államtudományokkal, jogi és gazdasági területekkel foglalkozó szakembereknek, devizahitelekben érdekelteknek, továbbá egyetemi hallgatóknak egyaránt ajánlják a könyvet. 

Prof. Dr. LENTNER CSABA egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi tanszékének vezetője. Az újjászervezett Magyar Állam közpénzügyi mechanizmusainak tudományos rendszertanba foglalója. Műveit több átfogó könyvkiadványban, illetve tudományos dolgozatban tette közzé Magyarországon és külföldön. 2013-ban Wekerle Sándor Tudományos Életműdíjban részesült a magyar pénzügyi és közgazdaság-tudományi fejlődés érdekében kifejtett iskolateremtő tevékenységéért. Lentner professzor tudományos tevékenysége a rendszerváltozás utáni közpénzügyi ciklusok elemzésére és nemzetközi összehasonlítására összpontosul. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia Statisztika és Jövőkutatási Bizottságának, vezető szakértője a Magyar Nemzeti Bank új tudományos közgondolkodási műhelyének. Főtitkár-helyettese a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Országos Szövetségének.

 

ISBN
9786155344626
ISBN
Oldalszám
613
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
keményborító
Kötés
Megjelent
2015
Megjelent
Szerző
Prof. Dr. Lentner Csaba
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Isaac Newton

Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!

Ugrás a könyvhöz