szamitogephalozatok2.jpgszamitogephalozatok2.jpg

Számítógép-hálózatok (2. kiadás)

6900 Ft5520 Ft
(Kedvezmény: 20%)
Tanenbaum professzor egytemi tankönyvként szolgáló műve a számítógép-hálózatokat, a hálózati technológia alapvetéseit tárgyalja.
Leírás
Tanenbaum professzor egyetemi tankönyvként szolgáló műve a számítógép-hálózatokat, a hálózati technológia alapvetéseit tárgyalja.

Napjaink információtechnológiájának meghatározó komponense a hálózati technológia, sőt, napjainkban a 'hálózat maga a számítógép'. A számítógép-hálózat ma már jóval több néhány számítógép összekapcsolásánál. Új entitás ez, amely a körülöttünk lévő világot teljes mértékben megváltoztatja.

Tanenbaum professzor könyve az internet, az Ethernet, a vezeték nélküli és a házi hálózatok bemutatását követően szól az átvitelről (vezetékes, vezeték nélküli és műholdas; a példák a nyilvános kapcsolt telefonhálózat, a mobiltelefon-hálózat és a kábel tv témaköréből valók), az ADSL-ről, a vezeték nélküli MAN-okról és a DOCSIS-ról. Foglalkozik továbbá a pont-pont protokollok alapelveivel, a közegelérést vezérlő alréteggel, a vezeték nélküli LAN-okkal, a Bluetooth-szal és az adatkapcsolati rétegbeli kapcsolással.

Tárgyalja a hálózati réteg, az internet, a szolgáltatásminőség, az integrált és megkülönböztetett szolgáltatások témáját. Szól a vezeték nélküli hálózatokról, a forgalomirányításról, a NAT és az egyenrangú elosztott (peer-to-peer) hálózatokról. Bemutatja a szállítási réteget, egy socket-programozási példát, valamint a távoli eljáráshívást (RPC), az RTP-t és a tranzakciós TCP-t, az alkalmazási réteget (DNS, elektronikus levelezés, világháló, web, multimédia) és szót ejt az egyre növekvő fontosságú biztonságtechnika kérdéséről is.

ISBN
9789635453849
ISBN
Oldalszám
944
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
keménytáblás
Kötés
Megjelent
2004
Megjelent
Szerző
Tanenbaum, Andrew S.
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Isaac Newton

Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!

Ugrás a könyvhöz