szamarch_2.jpgszamarch_2.jpg

Számítógép-architektúrák 2., átdolgozott, bővített kiadás

6900 Ft5520 Ft
(Kedvezmény: 20%)
Tanenbaum professzor egyetemi tankönyvként használt könyve a számítógépek felépítését, működési elveit tekinti át.
Leírás
Tanenbaum professzor egyetemi tankönyvként használt könyve a számítógépek felépítését, működési elveit tekinti át.

Tanenbaum professzor könyve az információtechnológiai ipar legfrissebb eredményeit tartalmazó mű, részletes és átfogó feldolgozása a számítógépek működési elvének. A második, ádolgozott, bővített kiadás - követve a gyorsan változó számítógép-iparágat - számos vonatkozásában megváltozott.

A bevezetés a számítógép-architektúrák történelmi áttekintésén kívül bemutatja a jelenleg létező számítógéptípusok spektrumát és a példaprocesszorokat (Pentium 4, UltraSPARC III és 8051).

A számítógéprendszerek felépítését tárgyaló fejezetben a bemeneti/kimeneti eszközök témaköre kiegészült, kiemelve a modern eszközökben használt technológiákat (digitális kamerák, DSL és kábeles internet).

A digitális logika, a mikroarchitektúra, az utasításrendszer-architektúra és az operációs rendszer gép, valamint az assembly nyelv szintjét részletesen ismertető fejezeteket szintén frissítettük, továbbá új pontokkal is kiegészítettük. A párhuzamos számítógép-architektúrákkal foglalkozó rész is jelentős mértékben megváltozott, hogy a párhuzamos feldolgozás formáiban fellelhető új tevékenységeket követhesse.

Az ajánlott olvasmányok és az irodalomjegyzék ugyancsak jelentősen megújult - a hivatkozások több mint fele az előző kiadás óta megjelent írásokra mutat. A bináris és lebegőpontos számokkal foglalkozó függelékek nem változtak, az assembly nyelvű programozást ismertető függelék azonban teljesen új.

A hatalmas elméleti és gyakorlati anyagot feldolgozó könyv felépítése világos, jól áttekinthető. Kiválóan alkalmas egyetemi tankönyvként való alkalmazásra. A fejezeteket sok példa és ábra teszi szemléletessé, az ellenőrző kérdések pedig a tanultak elmélyítését segítik. A mellékelt CD-ROM assembly fejlesztést segítő, Windows-, Linux- és Macintosh-platformokra telepíthető eszközöket (8088 assembler, szimulátor, nyomkövető) tartalmaz.

ISBN
9789635454570
ISBN
Oldalszám
816
Oldalszám
Méret
B/5
Méret
Kötés
keménytáblás
Kötés
Megjelent
2006
Megjelent
Szerző
Tanenbaum, Andrew S.
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?