Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

5900 Ft4720 Ft
(Kedvezmény: 20%)
2. bővített átdolgozott kiadás
A hagyományostól az agilisig
A könyv célja áttekintő ismereteket nyújtani informatikai, és ezen belül is a szoftverfejlesztési projektek irányítási kérdéseiről.
Leírás

2. bővített átdolgozott kiadás


A hagyományostól az agilisig

A projektek működési környezetének áttekintése után a könyv végigkíséri a projektek életciklusát az előkészítéstől és az indítástól a projekttervezésen és -követésen át egészen a projektzárásig, sőt a projektek utóéletéhez tartozó tevékenységekig.

Vizsgálja a projektet kísérő, támogató folyamatokat: a projektbecslést, a követelménykezelést, a változáskezelést, a kockázatkezelést, végül a dokumentálást és a projektekkel összefüggő jogi kérdéseket. A projekt folyamatainak tárgyalását a projektirányítási módszertanok vázlatos áttekintése zárja.

A szerző kiemelt figyelmet fordít a projektirányítás emberi vonatkozásaira, ezen belül részletesebben foglalkozik az ügyfélkapcsolat problémáival, a személyiségmodellekkel, az informális csapatszerepekkel, valamint a vezetési, ösztönzési és kommunikációs kérdésekkel. Végül szót ejt a projektirányítást támogató informatikai eszközökről is

A hagyományos és az agilis projektszervezési módszerek elemzése és összehasonlítása végigkíséri a könyv egészét. Az agilis módszerek közül a szerző részletesebben is kitér a scrum és a kanban sajátosságaira.

ISBN
9786155186202
ISBN
Oldalszám
364
Oldalszám
Méret
B/5
Méret
Kötés
kartonált, ragasztókötött
Kötés
Megjelent
2014
Megjelent
Szerző
Langer Tamás
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?