ppi_virusvedelem.jpgppi_virusvedelem.jpg

Vírusvédelem

790 Ft632 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A gyakorlati, felhasználói ismeretekkel szolgáló Panem Praktikus Informatika sorozat kötete a számítógépvírusokkal és a velük szembeni védekezéssel foglalkozik.
Leírás
A gyakorlati, felhasználói ismeretekkel szolgáló Panem Praktikus Informatika sorozat kötete a számítógépvírusokkal és a velük szembeni védekezéssel foglalkozik.

A Panem Praktikus Informatika sorozat olyan érdeklődő olvasók (nem csak informatikusok) számára készül, akik gyakorlott számítógép-felhasználók, átlagos számítástechnikai háttérrel rendelkeznek, és az adott témát valamilyen praktikus okból akarják használni.

A sorozat kötete a vírusokkal és a velük szembeni védekezéssel foglalkozik. Mi is az a számítógépvírus? És miért kell vele foglalkoznunk? Napjainkban a számítógépeken tárolt és feldolgozott adatok értéke több nagyságrenddel haladja meg a hardver és a gépeken futtatott szoftver pénzben kifejezhető együttes értékét. Fontos tehát, hogy súlyuknak megfelelően értékeljük és kezeljük a számítógépes adatbiztonsággal kapcsolatos feladatokat.

Mindenkinek - akár otthonában, akár a munkahelyén használ vagy felügyel számítógépet - tisztában kell lennie a rendszereket fenyegető veszélyek természetével, komolyságával, valamint a megfelelő megelőző és helyreállító intézkedésekkel. Ha e fenyegetésekre megfelelően felkészülünk, egyrészt jó eséllyel előzhetjük meg a rendszerek összeomlását és az ezzel járó adatvesztést, másrészt a rendszeres adatmentéssel megteremtjük annak a lehetőségét, hogy ha a baj mégis bekövetkezne visszaállítható legyen a meghibásodás előtti állapot.

  • Megelőzhető e a vírusfertőzés?
  • Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre a megelőzésben és ezek milyen hatékonyságú védelmet biztosítanak?
  • Mi a teendő, ha vírust találtunk, és mit nem szabad tennünk?

Mindezekre és a napi munka során felmerülő további, hasonlóan fontos kérdésekre keressük a választ ebben a könyvben.

ISBN
9789635454129
ISBN
Oldalszám
72
Oldalszám
Méret
B5
Méret
Kötés
kartonált
Kötés
Megjelent
2004
Megjelent
Szerző
Dreilinger Tímea
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?