
A Magyarországra látogatók programjából nem hiányozhat az étlapok böngészése. Általában mindenki szívesen is fogyasztja a jellegzetes magyar ételeket – na de megfőzni, otthon? Azért született ez a kis könyv, hogy világosan, érthetően leírja, hogyan készül a töltött káposzta és a marhapörkölt. Hogy megmutassa, hogyan lehet palacsintát sütni, galuskát szaggatni, halászlét főzni a világ bármely sarkában, ahol akad egy tűzhely.
A receptek mellett kis szócikkekben beavatjuk az olvasót az adott ételek, egyes fontos hozzávalók történetébe, jellegzetességeibe.
Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!