Az intarziakészítés műhelytitkai

8400 Ft6720 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A könyv egyedülálló, hiánypótló munka. Rövid történelmi áttekintés után több mint 700 képpel, műhelyrajzzal illusztrálva részletes leírást ad az intarziakészítés technikájáról. A könyv bemutatja az egyszerűbb kéziszerszámokkal elvégezhető munkákat és a gépi eszközök használatát. Az alkotókedvűek, a gyakorló szakemberek, a felújítók, az értékmentők megismerhetik a szakma igazi fogásait, technikáit.
Leírás

 A faberakás, intarziakészítés kezdetei az egyiptomi Tutanhamon sírjából előkerült bútor- és iparművészeti leletek tanúsága szerint több mint háromezer évre nyúlnak vissza. Az intarziakészítés technológiája, eszközei nagyon sokat fejlődtek, változtak az évszázadok során. Igazi lendületet a furnérgyártás beindulása adott a szakterületnek, egyértelműen szétvált az ipari gyártás és a művészeti alkotások készítése.

A gazdagon illusztrált könyv a történeti áttekintésen túl, a szakmai részben részletes ismereteket nyújt a témáról: a felhasználható anyagoktól, kéziszerszámoktól, gépi eszközöktől és a folyamat lépéseitől a különböző furnérillesztési technikákon át az egyre összetettebb kézi és gépi intarziakészítési módszerekig. Az intarziakészítők szakkönyvként használhatják a részletes műveleti leírásokat, műhelyrajzokat, ötletes, a munkát eredményesebbé tevő fogásokat, a modern és régebbi eszközök, gépek és a felhasznált anyagok ismereteit feldolgozó fejezeteket. De bátran kézbe vehetik a könyvet az amatőr érdeklődők is, akik indíttatást éreznek, hogy kéziszerszámokkal egyedi intarziaképeket, bútorokat készítsenek.

Az intarziakészítés műhelytitkai hiánypótló, értékmegőrző mű, mert jó minőségű szakkönyv régen jelent meg magyarul a témában, továbbá az ismeretanyagok jól felépített bemutatásával jó és biztos támpontokat ad mindazok számára, akik hobbiként, ipari vagy akár művészi szinten szeretnének belemélyedni ebbe a szép alkotótevékenységbe. Szakmai minőségére pedig a szerző intarziakészítési gyakorlati és elméleti tudása, tapasztalata és sok éves tanári gyakorlata a garancia.

 

 

 

 

ISBN
978-615-5186-27-1
ISBN
Oldalszám
192
Oldalszám
Kötés
Ragasztókötött
Kötés
Méret
A/4
Méret
Megjelent
2014
Megjelent
Szerző
Csornai-Kovács Géza
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Isaac Newton

Isaac Newton tudod, az a fickó a gravitációval meg az almával! Newtont az emberek leginkább tudósként ismerik. Tudósként, aki szinte teljesen egyedül letette a modern természettudomány alapjait; akinek a munkásságán alapul a természettudományos elméletek zöme még ma is. Csakhogy Isaac Newton ugyanakkor egy egoista és kötözködő öntörvényű, kibírhatatlan és olykor igazán aljas fickó volt. Egy Newton manapság labdába sem rúghatna!

Ugrás a könyvhöz