Az intarziakészítés műhelytitkai

8400 Ft6720 Ft
(Kedvezmény: 20%)
A könyv egyedülálló, hiánypótló munka. Rövid történelmi áttekintés után több mint 700 képpel, műhelyrajzzal illusztrálva részletes leírást ad az intarziakészítés technikájáról. A könyv bemutatja az egyszerűbb kéziszerszámokkal elvégezhető munkákat és a gépi eszközök használatát. Az alkotókedvűek, a gyakorló szakemberek, a felújítók, az értékmentők megismerhetik a szakma igazi fogásait, technikáit.
Leírás

 A faberakás, intarziakészítés kezdetei az egyiptomi Tutanhamon sírjából előkerült bútor- és iparművészeti leletek tanúsága szerint több mint háromezer évre nyúlnak vissza. Az intarziakészítés technológiája, eszközei nagyon sokat fejlődtek, változtak az évszázadok során. Igazi lendületet a furnérgyártás beindulása adott a szakterületnek, egyértelműen szétvált az ipari gyártás és a művészeti alkotások készítése.

A gazdagon illusztrált könyv a történeti áttekintésen túl, a szakmai részben részletes ismereteket nyújt a témáról: a felhasználható anyagoktól, kéziszerszámoktól, gépi eszközöktől és a folyamat lépéseitől a különböző furnérillesztési technikákon át az egyre összetettebb kézi és gépi intarziakészítési módszerekig. Az intarziakészítők szakkönyvként használhatják a részletes műveleti leírásokat, műhelyrajzokat, ötletes, a munkát eredményesebbé tevő fogásokat, a modern és régebbi eszközök, gépek és a felhasznált anyagok ismereteit feldolgozó fejezeteket. De bátran kézbe vehetik a könyvet az amatőr érdeklődők is, akik indíttatást éreznek, hogy kéziszerszámokkal egyedi intarziaképeket, bútorokat készítsenek.

Az intarziakészítés műhelytitkai hiánypótló, értékmegőrző mű, mert jó minőségű szakkönyv régen jelent meg magyarul a témában, továbbá az ismeretanyagok jól felépített bemutatásával jó és biztos támpontokat ad mindazok számára, akik hobbiként, ipari vagy akár művészi szinten szeretnének belemélyedni ebbe a szép alkotótevékenységbe. Szakmai minőségére pedig a szerző intarziakészítési gyakorlati és elméleti tudása, tapasztalata és sok éves tanári gyakorlata a garancia.

 

 

 

 

ISBN
978-615-5186-27-1
ISBN
Oldalszám
192
Oldalszám
Kötés
Ragasztókötött
Kötés
Méret
A/4
Méret
Megjelent
2014
Megjelent
Szerző
Csornai-Kovács Géza
Szerző
Kíván tőlünk a későbbiekben hírlevélben kedvezménykuponokat, akciókról szóló tájékoztatást kapni?

Ajánló

Angol nyelvtan Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

30% kedvezmény a Törzsvásárlói Klub tagjainak!

Alma Mahler, egy szenvedélyes élet

Elbűvölte Gustav Klimtet, felesége volt Gustav Mahlernek, Walter Gropiusnak, Franz Werfelnek, viharos szerelmi viszony fűzte Oskar Kokoschkához. Naplóin keresztül, zavarba ejtően nyitott modern nő figurája rajzolódik ki, – aki hihetetlen természetességgel írta le szerelmi élete legintimebb részleteit – és aki tehetségét, tragédiákkal árnyékolt életét zseniális férfiaknak rendelte alá. Szenvedélyes, túlfűtött visszaemlékezései azt sugallják, hogy magába a Szerelembe volt szerelmes.

Ugrás a könyvhöz